Vesti

ОБАВЕШТЕЊЕ ПАЦИЈЕНТИМА

Поштовани пацијенти,

Због блокаде рачуна лабораторијска дијагностика од  22.04.2015. радиће само за труднице, децу и хитне пацијенте (припреме за операцију и хематолошке контроле) крвну слику, урин и седиментацију.
Бихемијске анализе се раде свим пацијентима без обзира на хитност.

 

Управа Дома здравља


Одвикавање од пушења

Курс „ ОДВИКАВАЊЕ ОД ПУШЕЊА“
У овиру радионице превентивног центра ОДВИКАВАЊЕ ОД ПУШЕЊА одржаће се курс од 27.04.-30.04.2015. за све оне који желе и хоће да се одрекну цигарете дуванског дима.
Курс је бесплатан одржава се од 18:00 часова на VI спрату соба 609 Дом здравља „Стари град“, Симина 27
Додатне информације можете добити на телефон: 32 15 705, или 32 15 600 ( централа )
Објављен конкурс за радно место рентген техничара

На страници конкурси, објављен је конкурс за пријем рендген техничара

ОБАВЕШТЕЊЕ ПАЦИЈЕНТИМА

Захваљујући донацијама и помоћи ДЗ Палилула од 07.04.2015. лабораторија ће примати све пацијенте док трају залихе лабораторијског материјала (процена-наредних 10 дана).

Хвала на разумевању
Управа Дома здравља
УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

 

Рачун Дома здравља „Стари град“ је од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

И поред тога што већ четири месеца РФЗО не преноси средства неопходна за набавку средстава за рад, Дом здравља Стари градје континуирано пружао  услуге својим пацијентима захваљујући великом ангажовању руководства и свих запослених у Дому здравља, као и великом разумевању наших корисника. Повећана штедња је омогућила да се на време припремљене залихе лекова, санитетског и лабораторијског материјала користе много дуже него што је планирано.

ø  У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, затражена је и помоћ од појединих добављача, који су донирали ватенролне, рукавице, завоје, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијску анализу ИНР,  тест траке за урин, филмове за РТГ снимање плућа, кертриџ, канцаларијски папир.  Нажалост, залих се троше.

Због недостатка реагенаса, у Дому здравља се не раде следеће анализе: мокраћна киселина, укупни протеини, калијум, натријум, хлор, ЛДХ, албумини, ЦРП, ХбА1Ц, фракције холестерола ЛДЛ и  ХДЛ.

Захваљујући донацијама и помоћи Дома здравља „Палилула“ од 07.04.2015. лабораторија ће примати све пацијенте док трају залихе лабораторијског  материјала (процена-наредних 10 дана).

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава и у јануару је износио 86 315, што је 158,05% од броја становника општине Стари град за коју је Дом здравља основан.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се и даље чекају.

За више информација кликните овде
< Predhodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine