Vesti

ОБАВЕШТЕЊЕ ПАЦИЈЕНТИМА

Због недостатка игала за вађење крви и немогућности набавке истих због блокаде рачуна од 25.03.2015. лабораторија ће примати само ХИТНЕ ПАЦИЈЕНТЕ ( припреме за операцију, хемотерапију), ДЕЦУ и ТРУДНИЦЕ.


Хвала на разумевању
ОБАВЕШТЕЊЕ ПАЦИЈЕНТИМА

Због недостатка реагенаса и немогућности набавке истих због блокаде рачуна од 16.03.2015. лабораторија ће радити крвне слике  само ХИТНИМ ПАЦИЈЕНТИМА ( припреме за операцију, хемо терапију, деци, трудницама ).
Хвала на разумевању
УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ПАЦИЈЕНТИМА

ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАДЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНАРачун Дома здравља „Стари град“ је од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

И поред тога што већ три месеца РФЗО не преноси средства неопходна за набавку средстава за рад, Дом здравља Стари градје континуирано и несметано пружао услуге својим пацијентима захваљујући великом ангажовању руководства и свих запослених у Дому здравља, као и великом разумевању наших корисника. Повећана штедња је омогућила да се на време припремљене залихе лекова, санитетског и лабораторијског материјала користе много дуже него што је планирано.

  • У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, затражена је и помоћ од појединих добављача, који су донирали ватенролне, рукавице, завоје, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијску анализу ИНР, тест траке за урин, филмове за РТГ снимање плућа, кертриџ, канцаларијски папир. Нажалост, залих се троше.

Због недостатка реагенаса, у Дому здравља се не раде следеће анализе: мокраћна киселина, укупни протеини, калијум, натријум, хлор, ЛДХ, албумини, ЦРП, ХбА1Ц, фракције холестерола ЛДЛ и ХДЛ.

Због недостатка игала за вађење крви принуђени смо да од 25. марта 2015. године, лабораторијске анализе радимо само деци, трудницама и хитним пацијентима.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава и у јануару је износио 86 315, што је 158,05% од броја становника општине Стари град за коју је Дом здравља основан.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се и даље чекају.


За више информација кликнике овде

Писани медији о нама
3 meseca 3 dana ili ODMAH

Novinarka Kurira istrazivala je duzinu čekanja na neke lekarske i dijagnostičke preglede u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Dom zdravlja „Stari grad“ spada u one  zdravstvene ustanove gde je duzina čekanja minimalna ili je uopšte nema.
Za pregled kod izabranog lekara, ukoliko niste hitan pacijent ( primaju se odmah ), čeka se 2-3 dana dok se pacijenti upućeni u laboratoriju primaju bez zakazivanja i čekaju između 5 - 30 min.  Laboratorijski informacioni sistem podrazumeva bezpapirno upućivanje pacijenata kao i bezpapirno prosleđivanje nalaza izabranom lekaru. To je maksimalno skratilo vreme čekanja na laboratorijski nalaz. Lekari mogu brzo da postave dijagnozu i blagovremeno počnu sa adekvatnom terapijom.
Naši pacijenti ne moraju da dolaze po rezultate u laboratoriju da gube dragoceno vreme u šetnji između laboratorije i lekara. Dovoljno je da sutradan po vađenju krvi odu kod svog izabranog lekara gde ih čekaju rezultati i adekvatna terapija.
Zahvaljijući razumevanju menadzmenta, lokalne i gradske samouprave i dobroj organizaciji sluzbe praćenoj savremenim informacionim tehnologijama, omogućili smo našim pacijentima da budu u povlašćenom polozaju u odnosu na druge domove zdravlja.
Imamo ideja kako da sve to još više unapredimo na dobrobit  i korist naših pacijenata i čim se steknu finasijski uslovi za realizaciju tih ideja podićićemo nivo usluga na još veši nivo.
 
PRIPREMA DECE ZA UPIS U I RAZRED

Poštovani roditelji budućih prvaka.

Sve informacije vezane za lekarske preglede neophodne za upis prvaka mozete pročitati klikom OVDE
Budućim prvacima zelimo srećan polazak u školu.
< Predhodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine