Vesti

Свети Василије Острошки

Добровољним прилогом главних и одговорних техничара Дома здравља „Стари град“ ове године скромно смо обележили нашу славу.
И поред тешке ситуације у којој се налази Дом здравља „Стари град“ трудимо се да наши пацијенти буду задовољни.
Хвала породици Фундук на писму подршке.
Објављен конкурс за радно место рентген техничара

На страници конкурси, објављен је конкурс за пријем рендген техничара

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА
ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАД
ЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА  

Рачун Дома здравља „Стари град“ је од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

И поред тога што већ четири месеца немамо средства неопходна за набавку материјала за рад, Дом здравља Стари град континуирано пружа  услуге својим пацијентима захваљујући великом ангажовању руководства и свих запослених у Дому здравља, као и великом разумевању наших корисника. Повећана штедња је омогућила да се на време припремљене залихе лекова, санитетског и лабораторијског материјала користе много дуже него што је планирано.

ø  У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, затражена је и помоћ од појединих добављача, који су донирали ватенролне, рукавице, завоје, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе,  филмове за РТГ снимање плућа, кертриџ, канцаларијски папир.  Нажалост, залих се троше.

Због недостатка реагенаса, у Дому здравља се не раде следеће анализе: мокраћна киселина, укупни протеини, калијум, натријум, хлор, ЛДХ, албумини, ЦРП, ХбА1Ц, фракције холестерола ЛДЛ и  ХДЛ.

Од  22.04.2015. лабораторијска дијагностика радиће крвну слику, урин и седиментацију само трудницама, деци и  хитним пацијентима (припреме за операцију и хематолошке контроле ).

 Биoхемијске анализе се раде свим пацијентима без обзира на хитност.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава и у фебруару је износио 86 470, што је 158,33% од броја становника општине Стари град за коју је Дом здравља основан.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

За више информација кликните овде
Обавештење за пацијенте

Рендген не ради због квара од 22.04.2015.


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine