Vesti

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА
ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАД
ЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА  

Рачун Дома здравља „Стари град“ је од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

И поред тога што већ четири месеца немамо средства неопходна за набавку материјала за рад, Дом здравља Стари град континуирано пружа  услуге својим пацијентима захваљујући великом ангажовању руководства и свих запослених у Дому здравља, као и великом разумевању наших корисника. Повећана штедња је омогућила да се на време припремљене залихе лекова, санитетског и лабораторијског материјала користе много дуже него што је планирано.

ø  У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, затражена је и помоћ од појединих добављача, који су донирали ватенролне, рукавице, завоје, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе,  филмове за РТГ снимање плућа, кертриџ, канцаларијски папир.  Нажалост, залих се троше.

Због недостатка реагенаса, у Дому здравља се не раде следеће анализе: мокраћна киселина, укупни протеини, калијум, натријум, хлор, ЛДХ, албумини, ЦРП, ХбА1Ц, фракције холестерола ЛДЛ и  ХДЛ.

Од  22.04.2015. лабораторијска дијагностика радиће крвну слику, урин и седиментацију само трудницама, деци и  хитним пацијентима (припреме за операцију и хематолошке контроле ).

 Биoхемијске анализе се раде свим пацијентима без обзира на хитност.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава и у фебруару је износио 86 470, што је 158,33% од броја становника општине Стари град за коју је Дом здравља основан.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

За више информација кликните овде
Обавештење за пацијенте

Рендген не ради због квара од 22.04.2015.
ОБАВЕШТЕЊЕ ПАЦИЈЕНТИМА

Захваљујући донацијама и помоћи ДЗ Палилула од 07.04.2015. лабораторија ће примати све пацијенте док трају залихе лабораторијског материјала (процена-наредних 10 дана).

Хвала на разумевању
Управа Дома здравља
Медији о блокади дома здравља Стари град
3 meseca 3 dana ili ODMAH

Novinarka Kurira istrazivala je duzinu čekanja na neke lekarske i dijagnostičke preglede u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Dom zdravlja „Stari grad“ spada u one  zdravstvene ustanove gde je duzina čekanja minimalna ili je uopšte nema.
Za pregled kod izabranog lekara, ukoliko niste hitan pacijent ( primaju se odmah ), čeka se 2-3 dana dok se pacijenti upućeni u laboratoriju primaju bez zakazivanja i čekaju između 5 - 30 min.  Laboratorijski informacioni sistem podrazumeva bezpapirno upućivanje pacijenata kao i bezpapirno prosleđivanje nalaza izabranom lekaru. To je maksimalno skratilo vreme čekanja na laboratorijski nalaz. Lekari mogu brzo da postave dijagnozu i blagovremeno počnu sa adekvatnom terapijom.
Naši pacijenti ne moraju da dolaze po rezultate u laboratoriju da gube dragoceno vreme u šetnji između laboratorije i lekara. Dovoljno je da sutradan po vađenju krvi odu kod svog izabranog lekara gde ih čekaju rezultati i adekvatna terapija.
Zahvaljijući razumevanju menadzmenta, lokalne i gradske samouprave i dobroj organizaciji sluzbe praćenoj savremenim informacionim tehnologijama, omogućili smo našim pacijentima da budu u povlašćenom polozaju u odnosu na druge domove zdravlja.
Imamo ideja kako da sve to još više unapredimo na dobrobit  i korist naših pacijenata i čim se steknu finasijski uslovi za realizaciju tih ideja podićićemo nivo usluga na još veši nivo.
 


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine