Vesti

Hronične obstruktivne bolesti pluća

Akcija podizanja svesti o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća 20.11.2013. u prostorijama Doma zdravlja ,,Stari grad’’, Simina 27 u Beogradu.

 Povodom Svetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP):

·     Dana 20. novembra 2013. u periodu od 11 do 15 h  biće postavljen štand u holu DZ ,,Stari grad’’.


·        Svi zainteresovani građani i pacijenti moći će da dobiju informacije o bolesti, prepoznavanju simptoma, dijagnostici i posledicama koje sa sobom nosi nedijagnostikovana i nelečena HOBP.


·  Deliće se prigodni edukativni materijal zainteresovanim građanima i pacijentima, u vidu bedževa i letaka, čiji se sadržaj odnosi  na HOBP.


·      U periodu od 13 do 15 h u prostorijama Preventivnog centra na VI spratu, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu obaviće spirometrijski skrining pacijentima sa simptomima ili već postavljenom dijagnozom astme ili HOBP, koje upute njihovi izabrani lekari.
Sveti Vrači

Dom zdravlja Stari grad proslavio je lekarsku slavu Sveti Vrači
Istraživanje Ministarstva zdravlja Srbije

U periodu  od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine, Ministrstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru projekta “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou “-DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Detaljne informacije možete pročitati klikom ovde
Video prezentacija  kliknite ovde
                                    Saopštenje kliknite ovde
DILS - Projekat-Pružanje unapređenih  usluga na lokalnom nivou
Završen VIII Festival zdravlja koji je posetilo oko 20000 sugrađana. Kao i do sada Dom zdravlja Stari grad bio je jedan od pokrovitelja festivala.
Dečiji dispanzer

U letnjem periodu, od 15.07.2013. do 23.08.2013, Savetovalište za zdravu decu (preventiva) će raditi samo pre podne – od 07 h do 13:30 h.


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine