Vesti

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Почела је вакцинација против грипа у свим амбулантама опште медицине.
Јавите се свом изабраном лекру и вакцинишите се на време.
Како да се заштитите од врућине

Уклолико болујете од неке хроничне болести редовно узимајте своју терапију.

Избегавајте боравак на сунцу у периоду од 10-17 часова.

Кад се крећете по граду бирајте места у сенци  и обавезно носитe флашицу са водом.

Носите лаку памучну одећу светлих боја, главу заштите шеширом са широким ободом, очи наочарима против сунца, а кожу кремом са заштитним фактором.

Узимајте довољно течности и лагане мање оброке распоређене у току дана.

Избегавајте алкохол и напитке са превише шећера и кофеина.

Туширајте се или купајте у млакој води што чешће, да се додатно расхладите пребришите лице и руке  влажном памучном марамицом.

 Расхладите простор у коме боравите-дању затворите прозоре и навуците ролетне, ноћу користите хладнји ваздух да проветрите просторије.

Температура у климатизованим просторијама треба да буде нижа од спољашње температуре највише 7°С

Проблеми у раду дечје и превентивне стоматологије

За детаљне информације кликните овде
Поштовани суграђани,

Од 5. јуна 2015. године, Дом здравља „Стари град“ ће поново пружати услуге лабораторијске дијагностике.

Уз учешће Секретаријата за здравство града Београд, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање постигнут је договор око наставка рада лабораторије Дома здравља „Стари град“ тако што је потписан Протокол о сарадњи четири београдска клиничко-болничка центра и Домова здравља „Др Милутин Ивковић“- Палилула и „Врачар“ којим је обезбеђена испорука неопходих количина реагенаса за рад лабораторије Дома здравља „Стари град“.

Захваљујемо се на разумевању и стрпљењу које сте показали у претходном периоду.
Престанак рада лабораторијске дијагностике

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА

ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАДЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА

 

Поштовани суграђани, 

Рачун Дома здравља „Стари град“ од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО). 

И поред тога што шест  месеци  нема средстава неопходних за набавку материјала за рад, запослени Дом здравља Стари град“ улажу огроман напор да се свим пацијентима и у оваквим неповољним условима обезбеди  континуирано пружање здравствених  услуга.   

Уз учешће Секретаријата за здравство града Београд, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање,  потписан је Протокол о сарадњи са Клиничко-болничким центрима „Звездара“, „Земун“,  „Бежанијска коса“ и „Др Драгиша Мишовић-Дедиње“  и са Домовима  здравља „Др Милутин Ивковић“- Палилула и „Врачар“ којим је обезбеђена испорука неопходих количина реагенаса за рад лабораторије Дома здравља „Стари град“, неопходан санитетки материјал и лекови.

У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, у предходном периоду је затражена   помоћ и од општине „Стари град“, других домова здравља, појединаца, више фирми и ранијих добављача. 

Уз велико разумевање и подршку на упућени позив, примили смо као донацију: лекове, рукавице, завоје, фластере, ватенролне, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе, вакутејнере, микротубе, посуде за урин, потрошни материјал за лабораторијске апарате,  рентген филмове, филмове за ехо дијагностику, стоматолошки материјал, кертриџе за штампаче, канцаларијски папир, флис папир, блокове за партиципацију, интерне упуте, услуге обезбеђења и поправки...

За више информација кликнике овде

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са априлом  2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.


Нажалост, и донације се троше, а у здравству се не може неограничено радити само са материјалом из донација.

 О престанку рада лабораторије благовремено су  обавештене  све надлежне институције.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са фебруаром 2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.

За више информација кликнике овде


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine