Vesti

Dom zdravlja Stari grad nekad i sada

Sva obeánja od 2002. ispunjena.
Opština Stari grad započela sa obnovom i ulaganjem u rekonstrukciju svih sedam spratova Doma zdravlja Stari grad ( klikni ovde ), nabavku nove dijagnostičke i druge opreme i znatno bolje uslove rada i lečenja naših sugrađana.
Sa izuzetnim zadovoljstvom, danas 2012. možemo se uveriti da su sva obećanja, i mnogo više u potpunosti ispunjena. Zahvaljujući ovim značajnim ulaganjima u našu ustanovu postali smo vodeći dom zdravlja kada je u pitanju kvalitetno lečenje naših pacijenata.

Tim povodom u petak 20.04.2012.u posetu Domu zdravlja Stari grad su došli  Zoran Alimpić, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda i zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski, kao i predsednica Opštine Stari grad Mirjana Božidarević i  načelnik Uprave Dejan Kovačević. Oni su sa Direktorkom prim dr Gordanom Dragašević  obišli Dom zdravlja i izrazili zadovoljstvo organizacijom i opremom. Tom prilikom im je prezentovan kratki dokumentarni film „Dom zdravlja nekad i sad“ nastao kao dokument o ulaganju Opštine i grada u poslednjih osam godina u renoviranje i opremu Doma zdravlja. Film će moći u narednom periodu da vide i korisnici usluga Doma zdravlja na ekranu u holu Doma zdravlja više puta dnevno kao i na našem sajtu.
Za puštanje filma kliknite ovde.

Izgled doma zdravlja Stari grad 2004. kada su počela ulaganja opštine Stari grad i grada Beograda i danas posle 8 godina odlične saradnje lokalne i gradske samouprave.
Klikom ovde možete pogledati film.
Klikom ovde možete pogledati fotografije
Stara ambulanta u novom ruhu

U prisustvu predsednice opštine Stari grad gđe. Mirjane Božidarević i direktorke Doma zdravlja stari grad Prim.dr Gordane Dragašević danas je zvanično otvorena renovirana ambulanta Dubrovačka. 
Kompletno renoviranje finasirano je sredstvima opštine Stari grad. Naši sugrađani koji imaju kartone u ovoj ambulanti, pored stručnog kadra koji vodi računa o njihovom zdravlju, od sada će svoje preglede obavljati u lepom i prijatnom ambijentu.
Kratak video o otvaranju ambulante možete pogledati klikom ovde
Stigao mamograf

Ambasador Japana u Srbiji, njegova ekselencija Tošio Cunozaki u okviru donacije Agencije za međunarodnu saradnju Japana, poklonio je mamograf sa pratećom opremom Domu zdravlja Stari grad. Donaciju je primila Prim. dr Gordana Dragašević direktor DZ Stari grad.
Prostor za rad novog mamografa je adaptiran u okvitu službe rendgen i ultrazvučne dijagnostike pod rukovodstvom načelnika službe Prim. dr Milutina Vlahovića a stručna obuka lekara i tehničara je u završnoj fazi. Tačan datum početka rada mamografa objavićemo uskoro na našem sajtu.
DZ Stari grad po četvrti put pokrovitelj Festivala zdravljat pokrovitelj

Dom zdravlja "Stari grad" je po četvrti put pokrovitelj Festivala zdravlja Beograd (www.festival-zdravlja.com), u okviru koga se održava i Prva konferencija iz kvantno informacione medicine bazirane na akupunkturi i svesti"KIM 2011" ( www.qim2011.org) i to od 23. do 25. septembra 2011. godine.
U okviru programa konferencije, predstavićemo se sa dve radionice (kursa), koje su akreditovane od strane Zdravstvenog saveta Srbije i nose po 3 boda.
Opširnije informacije možete pogledati klikom ovde

Zbog velikog interesovanja ponavlja se kurs u organizaciji DZ Stari grad i Gradskog sekretarijata za zdravstvo Beograda.
Opširnije informacije možete pogledati klikom ovde
Zdravstveni kutak

U okviru letnje promocije zdravlja i zdravih stilova života na Adi Ciganliji u organizaciji lista POLITIKA 22.08.2011. gostovala je i direktorka Doma zdravlja Stari grad Prim. dr Gordana Dragašević.
Prim. Dragašević govorila je o značaju sistematskih pregleda radno aktivnog stanovništva i ulozi radne sredine i uslova rada.
Specijalni gost današnjeg kutka bio je ministar zdravlja Republike Srbije Prof. dr Zoran Stanković koji je odgovarao na mnogobrojna pitanja naših sugrađana.
Kratak film možete pogledati klikom ovde
Branimir Spasojević odgovorni tehničar laboratorijske dijagnostike DZ Stari grad i predsednik Asocijacije laboratorijskih tehnologa i tehničara Srbije 24.08.2011. održao je predavanje u okviru Politikinog Zdravstvenog kutka  o pripremi pacijenata za dolazak u laboratoriju.
Specijalni gost danas je bio Prof. dr Đorđe Bajec direktor KCS
Kratak film možete pogledati klikom ovde
Dr Mirjana Mićović pedijatar Doma zdravlja Stari grad održala je predavanje u okviru dana alternativne medicine u Politikinom zdravstvenom kutku o REIKI metodi.
Današnji specijalni gost bio je Gradski sekretar za zdravstvo Prof. dr Zoran Blagojević
Kratak film možete pogledati klikom ovde


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine