Vesti

Проблеми у раду дечје и превентивне стоматологије

За детаљне информације кликните овде
Поштовани суграђани,

Од 5. јуна 2015. године, Дом здравља „Стари град“ ће поново пружати услуге лабораторијске дијагностике.

Уз учешће Секретаријата за здравство града Београд, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање постигнут је договор око наставка рада лабораторије Дома здравља „Стари град“ тако што је потписан Протокол о сарадњи четири београдска клиничко-болничка центра и Домова здравља „Др Милутин Ивковић“- Палилула и „Врачар“ којим је обезбеђена испорука неопходих количина реагенаса за рад лабораторије Дома здравља „Стари град“.

Захваљујемо се на разумевању и стрпљењу које сте показали у претходном периоду.
Престанак рада лабораторијске дијагностике

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА

ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАДЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА

 

Поштовани суграђани, 

Рачун Дома здравља „Стари град“ од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО). 

И поред тога што шест  месеци  нема средстава неопходних за набавку материјала за рад, запослени Дом здравља Стари град“ улажу огроман напор да се свим пацијентима и у оваквим неповољним условима обезбеди  континуирано пружање здравствених  услуга.   

Уз учешће Секретаријата за здравство града Београд, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање,  потписан је Протокол о сарадњи са Клиничко-болничким центрима „Звездара“, „Земун“,  „Бежанијска коса“ и „Др Драгиша Мишовић-Дедиње“  и са Домовима  здравља „Др Милутин Ивковић“- Палилула и „Врачар“ којим је обезбеђена испорука неопходих количина реагенаса за рад лабораторије Дома здравља „Стари град“, неопходан санитетки материјал и лекови.

У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, у предходном периоду је затражена   помоћ и од општине „Стари град“, других домова здравља, појединаца, више фирми и ранијих добављача. 

Уз велико разумевање и подршку на упућени позив, примили смо као донацију: лекове, рукавице, завоје, фластере, ватенролне, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе, вакутејнере, микротубе, посуде за урин, потрошни материјал за лабораторијске апарате,  рентген филмове, филмове за ехо дијагностику, стоматолошки материјал, кертриџе за штампаче, канцаларијски папир, флис папир, блокове за партиципацију, интерне упуте, услуге обезбеђења и поправки...

За више информација кликнике овде

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са априлом  2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.


Нажалост, и донације се троше, а у здравству се не може неограничено радити само са материјалом из донација.

 О престанку рада лабораторије благовремено су  обавештене  све надлежне институције.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са фебруаром 2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.

За више информација кликнике овде
Свети Василије Острошки

Добровољним прилогом главних и одговорних техничара Дома здравља „Стари град“ ове године скромно смо обележили нашу славу.
И поред тешке ситуације у којој се налази Дом здравља „Стари град“ трудимо се да наши пацијенти буду задовољни.
Хвала породици Фундук на писму подршке.


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine