Vesti

Престанак рада лабораторијске дијагностике

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА

ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАДЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА

 

Поштовани суграђани, 

Рачун Дома здравља „Стари град“ од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО). 

И поред тога што шест  месеци  нема средстава неопходних за набавку материјала за рад, запослени Дом здравља Стари град“ улажу огроман напор да се свим пацијентима и у оваквим неповољним условима обезбеди  континуирано пружање здравствених  услуга.   

Уз учешће Секретаријата за здравство града Београд, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање,  потписан је Протокол о сарадњи са Клиничко-болничким центрима „Звездара“, „Земун“,  „Бежанијска коса“ и „Др Драгиша Мишовић-Дедиње“  и са Домовима  здравља „Др Милутин Ивковић“- Палилула и „Врачар“ којим је обезбеђена испорука неопходих количина реагенаса за рад лабораторије Дома здравља „Стари град“, неопходан санитетки материјал и лекови.

У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, у предходном периоду је затражена   помоћ и од општине „Стари град“, других домова здравља, појединаца, више фирми и ранијих добављача. 

Уз велико разумевање и подршку на упућени позив, примили смо као донацију: лекове, рукавице, завоје, фластере, ватенролне, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе, вакутејнере, микротубе, посуде за урин, потрошни материјал за лабораторијске апарате,  рентген филмове, филмове за ехо дијагностику, стоматолошки материјал, кертриџе за штампаче, канцаларијски папир, флис папир, блокове за партиципацију, интерне упуте, услуге обезбеђења и поправки...

За више информација кликнике овде

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са априлом  2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.


Нажалост, и донације се троше, а у здравству се не може неограничено радити само са материјалом из донација.

 О престанку рада лабораторије благовремено су  обавештене  све надлежне институције.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава, тако да је са фебруаром 2015. године укупно регистровано 86.470 пацијената, што је 158,33% од броја становника Градске општине Стари град за чије потребе  је Дом здравља „Стари град“ и основан.

За више информација кликнике овде
Свети Василије Острошки

Добровољним прилогом главних и одговорних техничара Дома здравља „Стари град“ ове године скромно смо обележили нашу славу.
И поред тешке ситуације у којој се налази Дом здравља „Стари град“ трудимо се да наши пацијенти буду задовољни.
Хвала породици Фундук на писму подршке.
Објављен конкурс за радно место рентген техничара

На страници конкурси, објављен је конкурс за пријем рендген техничара

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

УГРОЖЕНО ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ  ПАЦИЈЕНТИМА
ДОМА ЗДРАВЉА “СТАРИ ГРАД
ЗБОГ БЛОКАДА РАЧУНА  

Рачун Дома здравља „Стари град“ је од 15. децембра 2014. године блокиран због принудне наплате средстава за плате „неуговорених“ радника запослених у стоматолошкој поликлиници „Мажестик“ чије се плате не финансирају из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

И поред тога што већ четири месеца немамо средства неопходна за набавку материјала за рад, Дом здравља Стари град континуирано пружа  услуге својим пацијентима захваљујући великом ангажовању руководства и свих запослених у Дому здравља, као и великом разумевању наших корисника. Повећана штедња је омогућила да се на време припремљене залихе лекова, санитетског и лабораторијског материјала користе много дуже него што је планирано.

ø  У жељи да пацијенти не осете последице несташице неопходних медицинских средстава, затражена је и помоћ од појединих добављача, који су донирали ватенролне, рукавице, завоје, игале за вађење крви, реагенсе за лабораторијске анализе,  филмове за РТГ снимање плућа, кертриџ, канцаларијски папир.  Нажалост, залих се троше.

Због недостатка реагенаса, у Дому здравља се не раде следеће анализе: мокраћна киселина, укупни протеини, калијум, натријум, хлор, ЛДХ, албумини, ЦРП, ХбА1Ц, фракције холестерола ЛДЛ и  ХДЛ.

Од  22.04.2015. лабораторијска дијагностика радиће крвну слику, урин и седиментацију само трудницама, деци и  хитним пацијентима (припреме за операцију и хематолошке контроле ).

 Биoхемијске анализе се раде свим пацијентима без обзира на хитност.

И поред свега овога, број опредељених пацијената који желе да се лече у Дому здравља Стари град се стално повећава и у фебруару је износио 86 470, што је 158,33% од броја становника општине Стари град за коју је Дом здравља основан.

Ради решавања овог озбиљног проблема затражене су инструкције за даље поступање од Градског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање. Конкретни одговори се очекују.

За више информација кликните овде


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine