Vesti

Donacija

Odeljenje dečje i preventivne stomatologije D.Z."Stari grad " zahvaljujući donaciji gospodina Branka Srećkov-a, direktora Neodenta, u saradnji sa Rotari klubovima Beograda, zanovljeno je stomatološkom stolicom sa intraoralnom kamerom , u ordinaciji I Ekonomske škole. U ovoj ordinaciji se stomatološki zbrinjavaju pored učenika I Ekonomske škole i deca sa posebnim potrebama. Upravo to je i motivisalo darodavca da im učini što konfornijim boravak u stomatološkoj ordinaciji. Mali pacijenti su već imali priliku da uživaju u novoj stomatološkoj stolici, a samo uručenje donacije je svečano obavljeno 16. 03.2010.god. u ordinaciji I Ekonomske škole u prisustvu darodavca gospodina Branka Srećkov- a, direktora Neodenta i njegovih saradnika iz Rotari klubova Beograd, gospode Vladimira Matić-a i Gorana  Gnus-a.
Priliku da se lično zahvale i podrže ovakav human gest imali su potpredsednik Opštine "Stari grad " dr. Ana Danilović, direktor Doma zdravlja "Stari grad "dr. Ljubiša Perišić ,direktor I Ekonomske škole  prof. Milibor Saković ,načelnik stomatološke službe D.Z."Stari grad" dr. Dušan Živanović, PR službe za odnose sa javnošću dr. Mirjana Mićović, asistent  Branimir Spasojević, psiholog O.Š.za zaštitu vida "Dragan Kovačević " Dominika Sidorenko-Perić kao i izabrani stomatolog ovih učenika dr. Aleksandra Rajčević.


VIDEO KLIP (klikni mišem)

SLIKE IZ GALERIJE ( klikni misem)
Nagrada !!!

Privredna Komora Beograda, Klub privrednih novinara Srbije i Wellness asocijacija Srbije, dodelili su 4. novembra 2009. godine  priznanje
WELLNESS AWARD SRBIJE  programu naseg doma zdravlja
"ZA MIRAN SAN NA REKAMA BEOAGRAMA", kao najboljem neprofitabilnom wellness programu u zemlji. U posledniuh godinu dana odrzano je u nasoj ustanovi u okviru ovog programa 40 tribina, na kojima je ucestvovalko preko 80 predvaca iz zemlje i inostranstva, a  broj posetilaca je premasio   3000.
    Zahvaljujemo se uvazenim predavacima koji su svojim strucnim izlaganjima , volonterski ,doprineli da nase znanje o zdravim stilovima zivota postane celovitije. Zahavaljujemo se opstini Stari grad koja je uvek bila tu kada je nasa svecana sala bila premala da primi sve zainteresovane slusaoce. I na kraju, zahvaljujemo se Vama, dragi Beogradjani, bez cijeg prisustva i aktivnog ucesca  ovaj projekat ne bi imao smisla
    Pored nase ustanove nagrade su dobili i  Niska Banja, Dr Zivorad Smiljanic, direktor Apatinske banje Janukovo, kompanija Simpo, voda Rosa, hotel "Orasac","Spa five elements", "Jugohemija"-program Seba med,"Alex kompani","Sky wellness",Turisticka organizacija Beograda, Caspis "Dragulji Srbije". Za najboljeg wellness novinara proglasena je Snezana Dakic, a za wellness lice godine pevacica Jelena Tomasevic.

Autor projekta " Za miran san na rekana Beograda"
Dr Mirjana Micovic PR
Naj savremenija sterilizacija

Na novom savremenom parnom sterilizatoru počela sa radom centralna sterilizacija za sve službe Doma zdravlja Stari grad.
Beogradska škola za citologiju

U  Domu zdravlja Stari grad počela je sa radom beogradska škola za citologiju. U sali na VII spratu opremljenoj najsavremenijim mikroskopima koji imaju mogućnost  video prikaza ispitivanog preparata na monitoru kompjutera koji je povezan sa predavačem, stvoren je uslov za brzu i kvalitetnu edukaciju svih polaznika.


Beogradska škola za citologiju otvorena je na inicijativu gradskog sekretarijata za zdravstvo  koji vrši edukaciju ginekologa za rad u okviru skrininga i rane dijagnostike karcinoma grlića materice i dojke.
Rukovodilac centra je Doc. dr sci. med Živko Perišić, ginekolog
načelnik odeljenja za ranu dijagnostiku karcinoma, GAK Narodni Front. 


Sprovodiće se dve vrste kurseva
1. Napredni dvonedeljni za ginekologe koji rade citologiju.
2. Tromesečni za ginekologe  koji se obučavaju za citologiju.

Kontakt
osoba
Dr Vesna Vukotić Pavlović, ginekolog
Šef službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Stari grad

tel:    32 15 622
mob: 063 640 615
Obeležen 50.ti rodjendan ambulante GSP

U petak, 19. juna u svečanoj sali doma zdravlja je održana svečana akademija povodom obeležavanja 50 og rodjendana ambulante GSP. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadapšnji radnici GSP i ambulante GSP- a , kao i njihovi prijatelji .Odgovorna sestra ambulante  GSP ,Ljubina Živanić, je za ovu priliku  pripremila prezentaciju kroz koju  je prisutne upoznala sa istoprijatom GSP-a i razvojem zdravstvene službe u Beogradu u prošlom veku, kao i o vremenu otpočinjanja i razvoja  saradnje naše dve ustanove. U tome su je svojim sećanjima podržali bivši dugogodišnji direktor GSP Miloš Milovanović,  bivši dugogodišnji direktor Medicine rada, Dr Jovan Maksimović i Dr Ana Piler, nedašnji lekar  ambulante. Goste su pozdravili i generalni direktor GSP- a gospodin Rade Nuikolić, direktor DZ Stari grad" Dr Ljubiša Perišić i šef ambulante GSP Dr Mirjana Jovanović.U kulturno umetničkom delu programa učestvovale su članice pevačke grupe KUD "Nikola Tesla GSP". 


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine