Vesti

Mesec borbe protiv raka

Mart-mesec brobe protiv raka: prevencija malignih tumora
Epidemiološke karakteristike malignih tumora u Srbiji.
Ceo tekst mozete pročitati klikom ovde
Međunardni dan dece obolele od raka

U okviru Kalendara javnog zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije «Dr Milan Jovanović Batut», uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruzenja roditelja dece obolele od raka obelezava 15. februar "Medjunarodni dan dece obolele od raka na nacionalnom nivou kroz edukativni seminar "Maligne bolesti kod dece i adolescenata- mogućnosti prevencije“ i Konferenciju za medije kako bi se akcenat stavio na zdravstvenu zaštitu dece  kroz redovne sistematske preglede koji imaju za cilj očuvanje i unapredjenje zdravlja i ranu detekciju bolesti.


Ceo tekst mozete pročitati klikom ovde
Nacionalni dan bez duvanskog dima

31. januar 2014. godine – Nacionalni dan bez duvanskog dima 

 “GRADOVI BEZ DUVANSKOG DIMA“

  „Grad bez duvanskog dima” je grad koji je usvojio i sproveo zakone kojima se zabranjuje pušenje u zatvorenim prostorima (radnim mestima), svim zatvorenim javnim mestima i javnom prevozu bez ili sa veoma malo izuzetaka.

Ceo tekst mozete pročitati klikom ovde
Novo u Domu zdravlja Stari grad

“Pitajte svog lekara”

Ciklus dvosatnih tribina “Pitajte svog lekara” počinje 23. januara 2014. godine, u velikoj sali našeg doma zdravlja, ul. Simina br 27 na VI spratu. Tribine će se održavati svakog drugog četvrtka od 18 do 20 h. U prvih sat vremena lekari će govoriti  na temu prevencije i lečenja određenih oboljenja i iznositi savremene preporuke u vezi njih, dok je drugi sat ostavljen za pitanja i sugestije prisutnih slušalaca u vezi  poboljšanja razumevanja i komunikacije izmedju  pacijenata i medicinskog osoblja. Trudićemo se da na ovim tribinama damo odgovore na sva  pitanja vezana  za samu organizaciju rada doma zdravlja , ali i o novitetima u celokupnom zdravstvenom sistemu Srbije. Ulaz na tribine je slobodan.

            Na prvoj tribini  u četvrtak, 23. januara, u 18 h  Prim Dr Vesna Janjušević će održati predavanje “Dispepsija” ( poremećaj varenja )  i odgovarati na sva vaša pitanja . 

                                                                                                                                    Dobrodošli!
Hronične obstruktivne bolesti pluća

Akcija podizanja svesti o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća 20.11.2013. u prostorijama Doma zdravlja ,,Stari grad’’, Simina 27 u Beogradu.

 Povodom Svetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP):

·     Dana 20. novembra 2013. u periodu od 11 do 15 h  biće postavljen štand u holu DZ ,,Stari grad’’.


·        Svi zainteresovani građani i pacijenti moći će da dobiju informacije o bolesti, prepoznavanju simptoma, dijagnostici i posledicama koje sa sobom nosi nedijagnostikovana i nelečena HOBP.


·  Deliće se prigodni edukativni materijal zainteresovanim građanima i pacijentima, u vidu bedževa i letaka, čiji se sadržaj odnosi  na HOBP.


·      U periodu od 13 do 15 h u prostorijama Preventivnog centra na VI spratu, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu obaviće spirometrijski skrining pacijentima sa simptomima ili već postavljenom dijagnozom astme ili HOBP, koje upute njihovi izabrani lekari.


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine