Vesti

Nacionalni dan bez duvanskog dima

31. januar 2014. godine – Nacionalni dan bez duvanskog dima 

 “GRADOVI BEZ DUVANSKOG DIMA“

  „Grad bez duvanskog dima” je grad koji je usvojio i sproveo zakone kojima se zabranjuje pušenje u zatvorenim prostorima (radnim mestima), svim zatvorenim javnim mestima i javnom prevozu bez ili sa veoma malo izuzetaka.

Ceo tekst mozete pročitati klikom ovde
Novo u Domu zdravlja Stari grad

“Pitajte svog lekara”

Ciklus dvosatnih tribina “Pitajte svog lekara” počinje 23. januara 2014. godine, u velikoj sali našeg doma zdravlja, ul. Simina br 27 na VI spratu. Tribine će se održavati svakog drugog četvrtka od 18 do 20 h. U prvih sat vremena lekari će govoriti  na temu prevencije i lečenja određenih oboljenja i iznositi savremene preporuke u vezi njih, dok je drugi sat ostavljen za pitanja i sugestije prisutnih slušalaca u vezi  poboljšanja razumevanja i komunikacije izmedju  pacijenata i medicinskog osoblja. Trudićemo se da na ovim tribinama damo odgovore na sva  pitanja vezana  za samu organizaciju rada doma zdravlja , ali i o novitetima u celokupnom zdravstvenom sistemu Srbije. Ulaz na tribine je slobodan.

            Na prvoj tribini  u četvrtak, 23. januara, u 18 h  Prim Dr Vesna Janjušević će održati predavanje “Dispepsija” ( poremećaj varenja )  i odgovarati na sva vaša pitanja . 

                                                                                                                                    Dobrodošli!
Hronične obstruktivne bolesti pluća

Akcija podizanja svesti o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća 20.11.2013. u prostorijama Doma zdravlja ,,Stari grad’’, Simina 27 u Beogradu.

 Povodom Svetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP):

·     Dana 20. novembra 2013. u periodu od 11 do 15 h  biće postavljen štand u holu DZ ,,Stari grad’’.


·        Svi zainteresovani građani i pacijenti moći će da dobiju informacije o bolesti, prepoznavanju simptoma, dijagnostici i posledicama koje sa sobom nosi nedijagnostikovana i nelečena HOBP.


·  Deliće se prigodni edukativni materijal zainteresovanim građanima i pacijentima, u vidu bedževa i letaka, čiji se sadržaj odnosi  na HOBP.


·      U periodu od 13 do 15 h u prostorijama Preventivnog centra na VI spratu, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu obaviće spirometrijski skrining pacijentima sa simptomima ili već postavljenom dijagnozom astme ili HOBP, koje upute njihovi izabrani lekari.
Sveti Vrači

Dom zdravlja Stari grad proslavio je lekarsku slavu Sveti Vrači
Istraživanje Ministarstva zdravlja Srbije

U periodu  od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine, Ministrstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru projekta “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou “-DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Detaljne informacije možete pročitati klikom ovde
Video prezentacija  kliknite ovde
                                    Saopštenje kliknite ovde
DILS - Projekat-Pružanje unapređenih  usluga na lokalnom nivou


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine