Vesti

Превентивни прегледи

У циљу правовременог лечења и очувања здравља Дом здравља "Стари Град" у сарадњи са Министарством здравља организује бесплатне превентивне здравствене прегледе за пензионере и све суграђане .

 

У суботу, 11.02.2023. од 8 до 16  часова, у просторијама Дома здравља Стари Град (Симина  бр. 27) суграђани ће бити у прилици да обаве ПОТПУНО БЕСПЛАТНО превентивне прегледе:

  1. Преглед офталмолога
  2. Ултразвук штитне жлезде 
  3. Ултразвук абдомена

 Лабораторија - крвна слика

Не морате се закативати .
Све информације путем броја телефона 011/ 3215-600 
Компанија „МОЛ“ помаже Дом здравља „Стари град“

„Компанија „МОЛ“ помаже Дом здравља „Стари град“


 

Компанија „Мол“ је у августу 2022. године обезбедила Дому здравља „Стари град“, Београд донацију у виду одређене количине горива. Тиме је пружена подршка Дому здравља да неометано настави пружање свакодневних здравствених услуга, укључујући и превоз пацијената на дијализу, док решава тренутне узроке отежаног пословања.

На тај начин компанија „МОЛ“ наставља да показује спремност и решеност да подржи остваривање општекорисних циљева, у духу поштовања корпоративне друштвене одговорности и социјално одговорног понашања у сваком моменту, на чему Дом здравља изражава дубоку захвалност.“
САОПШТЕЊЕ

 Поводом неистинитих и злонамерних навода представника бившег режима о ситуацији у ДЗ „Стари Град“  овим путем обавештавамо грађане да у ДЗ „Стари град“ нису долазили извршитељи нити је возило Дома здравља заплењено, већ је управа ове здравствене установе у сарадњи уз велику материјалну и организациону подршку   Министарства здравља, и одговоран и предан рад свих запослених, омогућила стабилно функционисање свих служби и да ни у једном тренутку није дошло у питање пружање здравствене заштите грађанима наше општине и Београда, уз посебно ефикасну службу и рад Ковид амбуланте у Симиној 27, у којој су током читавог тока пандемије бележене најмање гужве и најкраће чекање пацијената за преглед у целом Београду, и поред наслеђених многобројних проблема из времена власти управо тих који данас лажу грађане.

 

Министарство здравља је определило 25 милиона динара за ДЗ „Стари Град“ у циљу решавања управо тих, наслеђених проблема из времена власти Демократске странке.

 

Небрига за здравље људи датира из 2006. године и чувене рационализације када је стоматолошку службу у домовима здравља укидала власт коју је водила Демократска странка и чији су део били управо они који сад износе оптужбе за небригу за здравље Београђана.  Проблем је настао 2006. године када је ступио на снагу Закон о здравственој заштити и Закон о здравственом осигурању. Применом наведених закона смањен је број запослених у здравственим установама, као и начин финансирања из буџета. Управо из тог разлога тада је велики број незадовољних запослених покренуо судске поступке ради поништаја решења о раскиду радног односа. Након вишегодишњег судског поступка и уложених редовних и ванредних правних лекова, Суд је за више радника поништио Решења о споразумном престанку радног односа и вратио их на рад (њих 16 се вратило), а већи број судских поступака по тужби радника је у току.

 

Проблем који је демократска власт направила још 2006. године и није га решавала сада је добио велике размере који се огледају у томе да су у току извршења које спроводе јавни изврштељи за наплату високих новчаних износа, поводом тужби и предлога за извршење запослених, због чега је рачун Дома здавља „Стари град" више месеци у блокади.

Људи који воде овај дом здравља су својим радом и одговорним залагањем заједно са Министарством здравља обезбедили да свих 422 дана блокаде и даље запослени у овој установи имају редовне личне дохотке и да ни у једном тренутку није дошло у питање пружање здравствене заштите грађанима.

 

Новца за редован рад има, али потраживања која су довела до блокаде рачуна превазилазе финансијске могућности ове установе. Управа наше установе заједно са Министарством здравља активно ради на решавању овог наслеђеног проблема. Министарство здравља је определило 25 милиона динара за ДЗ „Стари Град“ управо у ове намене, и та средства ће у најкраћем року бити на рачуну наше установе.

Неистинити су и наводи да се у Дому здравља „ уводи систем ѕа снимање и контролу запослених“ . Систем видео надзора и контроле уласка и изласка са радног места је постојао у Дому здравља, али је небригом и лошим одржавањем био ван функције. Видео надзор оспособљен је ради безбедности пацијената и запослених и после неколико физичких напада на докторе у овој установи. Систем је оспособљен ради безбедности свих и само у заједничким просторима. Коме то смета? И ко то има овде шта да крије? Можда онај који је навикао да бежи са радног места сат-два раније? Треба ли подржати нерад и недисциплину и имати незадовољне пацијенте који не могу да добију преглед?

Проблем са простором бивше стоматолошке поликлинике „Мажестик“ , а чији је само корисник Дом здравља, по закону и у име власника Републике Србије,  води Правобранилаштво.

Све наведено, Управа Дома здравља може и да документује, а где су докази за њихове тврдње?

Настављамо да радимо у интересу и за здравље грађана Старог града и Београда јер Дом здравља „Стари град“ поред око 48 000 Старограђана има око 80 000 (преко 150%)  опредељених пацијената по чему је најбољи у Србији.

 

Београд, 22.07.2022.                                                                          

 др Весна Књегињић                                                                                               

в. д. директора                                                                                                               

 ДЗ „Стари град“

RAD COVID AMBULANTE

  RADNO VREME  Covid-ambulante u Siminoj br. 27 OD 28.07.2022.godine je  od 07:00h - 22:00h.
   

Telefon Covid Ambulante 063/642-062 , 063/642 - 625 , 063/642-735


 Obaveštenje

Obaveštavaju se pacijenti/učenici iz Osnovne škole "Braća Baruh", da će zbog iseljavanja stomatološke ordinacije iz prostorija škole, ubuduće dobijati stomatološku zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja "Stari grad", Simina 27, Beograd.

Stomatološki tim koji će pruati stomatološku zdravstvenu zaštitu učenicima navedene osnovne škole su:
1. dr Katarina Untenecker, spec. dečje i preventivne stomatologije i
2. Vesna Marinković, stomatološka sestra

Tel: 011/32-15-706
Ordinacija 513 na V spratu


одлука школског одбора

© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine