Vesti

Završen VIII Festival zdravlja koji je posetilo oko 20000 sugrađana. Kao i do sada Dom zdravlja Stari grad bio je jedan od pokrovitelja festivala.
MAMOGRAFIJA

SKRINING NA KARCINOM DOJKE
MAMOGRAFIJA  U DOMU ZDRAVLJA “STARI GRAD”

Poziv svim ženama opštine Stari grad koje su rodjene izmedju 1946. i 1963. godine
Drage pacijentkinje,
ljubaznošću japanske vlade, našoj ustanovi je doniran mamograf, na kome se poslednjih meseci sporovodi skrining na karcinom dojke, a u okviru projekta Ministarstva zdravlja Srbije .
Programom su obuhvaćene sve žene koje žive na opštini Stari grad
( bez obzira da li u našem domu zdravlja imaju izabranog lekara opšte medicine ili ginekologa), a rodjene su  izmedju 1946. i 1963. godine.  

Ukoliko ste dobili poziv za pregled na mamografu, molimo Vas da se odazovete, u cilju prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti. Ukoliko niste, a spadate u grupu koja je po godištu obuhvaćena programom, molimo Vas da se javite na broj telefona 3215 651 i na vreme obezbedite svoj termin.

SVAKO OD NAS JE ODGOVORAN ZA SVOJE ZDRAVLJE!
PREDUZMITE  VAŽNE KORAKE U SVOM ŽIVOTU!

DODJITE NA  PREVENTIVNE PREGLEDE!

Uvek sa Vama,
Kolektiv Doma zdravlja “Stari grad”
Skrining na karcinom dojke

Poštovani pacijenti

Dom zdravlja Stari grad aktvno učestvuje u realizaciji projekta Ministarstva zdravlja Srbije za rano otkrivanje karcinoma dojke. Na sastanku rukovodstva projekta za skrinig karcinoma dojke pri Ministarstvu zravlja Srbije, 17. juna 2013. godine, dogovorene su aktivnosti koje će sprovoditi  Dom zdravlja Stari grad.

- Časopis "Stari grad", informacija o skriningu na rak dojke biće objavljena u julskom broju

- Gostovanje Dr Vesne Janjušević , u emisiji "Doživeti stotu "na Radio Beogradu, prvi program, 30. juna 2013.
- Gostovanje Dr Vesne Pavlović-Vukotić i dr Predraga Stamenkovića u emisiji "Beograd, zdrav grad", na STB, 10 avgusta 2013. godine.

 
SERTIFIKAT O AKREDITACIJI

Domu zdravlja Stari grad urucen je sertifikat o akreditaciji ustanove na maksimalnih 7 godina.
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova na nivou Srbije ocenila je organizaciju i rad Doma zdravlja Stari grad najvišom ocenom i dodelila sertifikat na period od 7 godina.
Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su svojim radom, trudom i stručnošću doprineli ovom priznanju.
Posebna zahvalnost pripada  lokalnoj samoupravi opštine Stari grad koja je svojim nesebičnim donacijama u proteklih 9 godina uložila velika finasijska sredstva i omogućila da naša ustanova izgleda kao i slične u mnogo razvijenijim i bogatijim zemljama.
Poštovani pacijenti, Dom zdravlja Stari grad i nadalje će raditi na unapređenju kvaliteta i uslova vašeg lečenja.
MI MISLIMO NA VAŠE ZDRAVLJE
Kolektiv Doma zdravlja Stari grad
Poseta Predstavnika Japanske Agencije za Međunarodnu Saradnju

Predstacnici „Japanske Agencije za Međunarodnu Saradnju“ i Ministrarstva zdravlja Srbije danas su posetili Dom zdravlja Stari grad i obišla odeljenje rendgen dijagnostike u okviru kojeg je počeo rad mamografa.
Donacija vlade Japana omogućila je da  brza dijagnostika, sa kojom do sada nismo raspolagali, za otkrivanje karcinoma dokje bude pristupačna na primarnom zdravstvenom nivou.
U ime pacijentkinja Doma zdravlja Stari grad zahvaljujemo se na donaciji koja je omogućila rano otkrivanje karcinoma dojke što je od izuzetne važnosti u lečenju ove bolesti.
U okviru svoje posete predstavnici JICA (Japan International Cooperation Agency ) su obišli i odeljenje laboratorijske dijagnostike koje je jedno od najsavrermenijih u Srbiji.


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine