Vesti

Naj savremenija sterilizacija

Na novom savremenom parnom sterilizatoru počela sa radom centralna sterilizacija za sve službe Doma zdravlja Stari grad.
Beogradska škola za citologiju

U  Domu zdravlja Stari grad počela je sa radom beogradska škola za citologiju. U sali na VII spratu opremljenoj najsavremenijim mikroskopima koji imaju mogućnost  video prikaza ispitivanog preparata na monitoru kompjutera koji je povezan sa predavačem, stvoren je uslov za brzu i kvalitetnu edukaciju svih polaznika.


Beogradska škola za citologiju otvorena je na inicijativu gradskog sekretarijata za zdravstvo  koji vrši edukaciju ginekologa za rad u okviru skrininga i rane dijagnostike karcinoma grlića materice i dojke.
Rukovodilac centra je Doc. dr sci. med Živko Perišić, ginekolog
načelnik odeljenja za ranu dijagnostiku karcinoma, GAK Narodni Front. 


Sprovodiće se dve vrste kurseva
1. Napredni dvonedeljni za ginekologe koji rade citologiju.
2. Tromesečni za ginekologe  koji se obučavaju za citologiju.

Kontakt
osoba
Dr Vesna Vukotić Pavlović, ginekolog
Šef službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Stari grad

tel:    32 15 622
mob: 063 640 615
Obeležen 50.ti rodjendan ambulante GSP

U petak, 19. juna u svečanoj sali doma zdravlja je održana svečana akademija povodom obeležavanja 50 og rodjendana ambulante GSP. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadapšnji radnici GSP i ambulante GSP- a , kao i njihovi prijatelji .Odgovorna sestra ambulante  GSP ,Ljubina Živanić, je za ovu priliku  pripremila prezentaciju kroz koju  je prisutne upoznala sa istoprijatom GSP-a i razvojem zdravstvene službe u Beogradu u prošlom veku, kao i o vremenu otpočinjanja i razvoja  saradnje naše dve ustanove. U tome su je svojim sećanjima podržali bivši dugogodišnji direktor GSP Miloš Milovanović,  bivši dugogodišnji direktor Medicine rada, Dr Jovan Maksimović i Dr Ana Piler, nedašnji lekar  ambulante. Goste su pozdravili i generalni direktor GSP- a gospodin Rade Nuikolić, direktor DZ Stari grad" Dr Ljubiša Perišić i šef ambulante GSP Dr Mirjana Jovanović.U kulturno umetničkom delu programa učestvovale su članice pevačke grupe KUD "Nikola Tesla GSP". 
Dodela licenci

Svečana dodela licenci medicinskim sestrama i tehničarima  Doma zdravlja „Stari grad“ obavljena je 10.aprila 2009. u zgradi opštine Stari grad.
Svečanosti su prisustvovali predstavnici komore, Nadica Ikić-predsednik skupštine komore i  predsednica izvršnog odbora ogranka Beograd Radmila Ugrica.
Licence je uručila glavna sestra doma zdravlja stari grad i delegat komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije vms Ljiljana Lučić.
Prisutne je pozdravila i zaželela uspešan rad Prim. dr Vesna Janjušević pomoćnik direktora Doma zdravlja Stari grad.
Posle uručivanja licenci priređena je mala zakuska u holu opštine Stari grad.
AKREDITACIJA priznanje najboljima

Ministarstvo Zdravlja Republike Srbije
dodelilo je
AKREDITACIJU našoj ustanovi u okviru projekta
"
RAZVOJ ZDRAVLJA SRBIJE".
Ovo visoko priznanje svrstalo je našu ustanovu u vrh zdravstvenih organizacija primarnog nivoa i potvrdilo veliku stručnost, opremljenost i angažovanje svih zaposlenih na poboljšanju i očuvanu kvaliteta zdravlja naših sugrđana.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Naredna >


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine