Vesti

Hronične obstruktivne bolesti pluća

Akcija podizanja svesti o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća 20.11.2013. u prostorijama Doma zdravlja ,,Stari grad’’, Simina 27 u Beogradu.

 Povodom Svetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP):

·     Dana 20. novembra 2013. u periodu od 11 do 15 h  biće postavljen štand u holu DZ ,,Stari grad’’.


·        Svi zainteresovani građani i pacijenti moći će da dobiju informacije o bolesti, prepoznavanju simptoma, dijagnostici i posledicama koje sa sobom nosi nedijagnostikovana i nelečena HOBP.


·  Deliće se prigodni edukativni materijal zainteresovanim građanima i pacijentima, u vidu bedževa i letaka, čiji se sadržaj odnosi  na HOBP.


·      U periodu od 13 do 15 h u prostorijama Preventivnog centra na VI spratu, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu obaviće spirometrijski skrining pacijentima sa simptomima ili već postavljenom dijagnozom astme ili HOBP, koje upute njihovi izabrani lekari.
Sveti Vrači

Dom zdravlja Stari grad proslavio je lekarsku slavu Sveti Vrači
Istraživanje Ministarstva zdravlja Srbije

U periodu  od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine, Ministrstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru projekta “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou “-DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Detaljne informacije možete pročitati klikom ovde
Video prezentacija  kliknite ovde
                                    Saopštenje kliknite ovde
DILS - Projekat-Pružanje unapređenih  usluga na lokalnom nivou
Završen VIII Festival zdravlja koji je posetilo oko 20000 sugrađana. Kao i do sada Dom zdravlja Stari grad bio je jedan od pokrovitelja festivala.
MAMOGRAFIJA

SKRINING NA KARCINOM DOJKE
MAMOGRAFIJA  U DOMU ZDRAVLJA “STARI GRAD”

Poziv svim ženama opštine Stari grad koje su rodjene izmedju 1946. i 1963. godine
Drage pacijentkinje,
ljubaznošću japanske vlade, našoj ustanovi je doniran mamograf, na kome se poslednjih meseci sporovodi skrining na karcinom dojke, a u okviru projekta Ministarstva zdravlja Srbije .
Programom su obuhvaćene sve žene koje žive na opštini Stari grad
( bez obzira da li u našem domu zdravlja imaju izabranog lekara opšte medicine ili ginekologa), a rodjene su  izmedju 1946. i 1963. godine.  

Ukoliko ste dobili poziv za pregled na mamografu, molimo Vas da se odazovete, u cilju prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti. Ukoliko niste, a spadate u grupu koja je po godištu obuhvaćena programom, molimo Vas da se javite na broj telefona 3215 651 i na vreme obezbedite svoj termin.

SVAKO OD NAS JE ODGOVORAN ZA SVOJE ZDRAVLJE!
PREDUZMITE  VAŽNE KORAKE U SVOM ŽIVOTU!

DODJITE NA  PREVENTIVNE PREGLEDE!

Uvek sa Vama,
Kolektiv Doma zdravlja “Stari grad”


© 2009. Sva prava zadržava vlasnik sajta - Dom zdravlja Stari grad.
Sajt kreirao WebLine. Nekretnine